59-годишният Станимир Рагевски признал в беседа, че застрелял един път в

...
59-годишният Станимир Рагевски признал в беседа, че застрелял един път в
Коментари Харесай

Рагевски разказал пред ченгета къде е излял разложената плът на Бахлова, пред съда обаче го връхлетя амнезия

59-годишният Станимир Рагевски признал в сказка, че прострелял веднъж в гърдите брокерката, а след това съжалил с думите: Тео, Тео, какво направих

Окръжният съд в Бургас стартира разпити на очевидци и движимости лица, съобразено с фактологията по делото за две свирепи убийства - на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед, осъществени от предприемача Станимир Рагевски.

В правосъдна зала през днешния ден постоянно призовани бяха и заместник-директорът на ОДМВР-Бургас комисар Емил Павлов и началникът на „ Криминална полиция “ в ОДМВР-Бургас комисар Кирил Кирязов. Под клетва двамата служители на реда описаха, че на 25 август 2021 година посоченият за причинител на двете брутални изтезания, е признал в неофициална сказка къде тъкмо е изхвърлил останките от разложеното тяло на брокерката Теодора Бахлова. Което пък било доказано от оперативните дейности, които все още били подхванати от чиновниците на Дирекцията.

Най-шокиращото бе, че след разпита на Павлов и Кирязов, Станимир Рагевски за първи проговори и посочи пред съда, че в никакъв случай не е разговарял със упоменатите нагоре лица. Дори акцентира, че нямало по какъв начин да организира сходна сказка, без наличието на юриста му Ваня Радиева, която била неразделно до него.

Ето какво описа пред правосъдния състав на Окръжния съд комисар Емил Павлов:

Няколко пъти сме водили диалози със Станимир Рагевски в тенденция убийството на Юмер и изгубването на Теодора Бахлова. Още при изгубването й бяхме получили оперативна информация, че той има връзка с това, само че към оня миг нямахме данни за мъртвец. Предполагахме, че той е забъркан, защото имахме информация, че двамата имат неуредени финансови връзки. Когато организирахме беседата със Станимир Рагевски, в наличието на комисар Кирязов в моя кабинет в ОДМВР-Бургас, към този момент бяхме намерили трупните остатъци от брокерката. Срещата беше в работно време. Тогава той призна, че я е прострелял. Каза ни, че в същия ден, когато тя изчезна, двамата имали спогодба да смени крушката в жилището на майка й Стоянка, на ул. „ Оборище “. След като я сменил, се уговорили за втора среща – в апартамент на ул. „ Фотинов “ №1. Рагевски отишъл по-рано на адреса. Теодора се качила при него. Апартаментът се намира на ет. 1. Влизайки, я прострелял. Тогава го попитах: Как и какъв брой пъти. Той сподели, че е стрелял 1 път – в гърдите. След това описа, че е отишъл да купи бидон и 20 пакета сода каустик. Върнал се жилището. Положил тялото с главата надолу, изсипал содата и налял вода съвсем доникъде на бидона. После затворил капака и го увил с фолио, и си тръгнал. След 2-3 дни се върнал още веднъж в жилището на ул. „ Фотинов “ №1 с Деян Дичев и лицето Стефан Златев – Рамбо. Двамата трябвало да му оказват помощ да смъкват бидона и да го качат в бус Опел. След което се насочил към ул. „ Сливница “ и „ Шейново “. Там е помолил инцидентни служащи да му оказват помощ да смъкват бидона от буса и да го закарат до магазина за плодове и зеленчуци на ъгъла (.).

Отново по негови думи – в края на януари той се върнал в магазина. Отворил бидона и видял, че част от тялото на Теодора Бахлова е разложено. Останали единствено краката. Разрязал бидона и с кофа излял течността в канала до магазина. Остатъците от тялото нарязал с ел. трион и ги сложил в няколко черни чувала. С белия си Мерцедес закарал останките на гробищата и ги разровил до гроба на баба му. Лично изкопал с лопата и мотика ров и ги оставил и затрупал с пръст. Повече детайлности отхвърляше да дава, само че повтаряше: „ Станалото-станало. Нищо не може да се направи “.

Към онази дата аз съм взел участие в оперативно-издирвателните мероприятия, това, което Рагевски показа, кореспондираше с данните, които бяхме събрали – придвижването на автомобила, фрагментите от камерите за видеонаблюдение, разпитите и т. н. Водили сме доста беседи със Станимир Рагевски, той е доста сложен събеседник, само че всички обстоятелства и условия, които той изложи в този неофициален разпит, бяха вследствие към съответни неща, които му бяха предявени за негово съучастничество в изгубването на Теодора Бахлова. Обяснихме му, че има право на юрист, само че не си припомням той да е изявил предпочитание за подобен. Рагевски изрично отхвърли всички тези самопризнания да ги направи пред арбитър в формален разпит.

За Юмер сподели, че се познават и че и с него има неуредени финансови отношение. Тогава говорехме основно за останките от тялото на Бахлова. Това беше мотивът за беседата. Преди това не ни бяха известни обстоятелства за изхвърлени остатъци в шахта на ул. „ Сливница “ от Рагевски. Към същия миг не беше ясно и дали откритите такива са на Бахлова, защото се изчакваха експертизите “.

Пред правосъдния състав застана и началникът на „ Криминална полиция “ в ОДМВР-Бургас комисар Кирил Кирязов. Ето какво уточни той в разпита си:

Познавам Станимир Рагевски от 1999 година, защото негова позната беше моя съседка в кооперация на ул. „ Дебелт “, където тогава живеех. Не сме били близки. Имахме служебни връзки. Когато сме се засичали из града, сме си говорили. Когато стана ясно, че Теодора Бахлова е изчезнала и се подозира, че Рагевски има нещо общо, го потърсих по телефона, да поговорим. Тогава той сподели, че е с Ковид и нямаше изключително предпочитание. Все отново пристигна. Говорихме в градинката пред ОДМВР-Бургас. Попита ме дали не можело по телефона на Бахлова да намерим къде е местоположението й. Поиска аз персонално да отида при майка й Стоянка и да я уверя, че ще я намерим. Тези негови въпроси и стремежи много ме озадачиха. Тогава баба Стоянка към този момент беше споделила пред проверяващи, че Теодора е имала проблеми с Рагевски и сигурно той има пръст в изгубването й. За всички Бахлова беше другарка със Станимир, единствено майка й твърдеше, че „ тая работа с изгубването й я е приключил той “. А и финален той се беше виждал и приказвал с нея. Справка от телефона й и записи от камери демонстрират, че тя си е извикала такси от ул. „ Оборище “ и е слязла на ул. „ Фотинов “ №1. Там влиза в първия вход на блока и повече не излиза. Проверки на мрежовата клетка демонстрираха тогава, че телефонът й е някъде в този регион, само че той обгръща и Морската градина. На този диалог в градинката му споделих, че в случай че не приказва, ще го задържим. Няколко месеца по-късно Станимир донесе в Първо районно управление (на МВР) една торба с марихуана. Твърдеше, че била от колата на Теодора и че тя се е забъркала в канал за опиати. Според мен, целеше да отклони посоката на следствието. Месеци наред бяхме в задънена улица. После се появи казусът с изгубването на Юмер Мехмед. Започнахме ревизиране на видеонаблюдението на града. На ул. „ Иван Богоров “ забелязахме по какъв начин Юмер се качва в Мерцедеса на Рагевски и двамата отиват към блок 62 в жк. „ Зорница “. Тук придвижването на колата съвпадаше с придвижването на телефона на Рагевски и това на Юмер. Станимир е имал и втори телефон 2 – конфиденциален, с който само с Юмер е разговарял. Тогава взехме решение да задържим Рагевски. В полицейския автомобил ни описа, че с Юмер се познават и младият мъж имал да му връща пари. В нашите специфични системи ревизирах имуществото на Рагевски и тогава разбрахме, че той има парцел там. Претърсихме жилището и намерихме капки кръв. Камерите демонстрират по какъв начин 3 бидона след това ги смъкват и товарят в бус. Когато убива Юмер, му взема телефона. По едно време приятелката му Габриела му звъни. Рагевски й е вдигнал, без да приказва. Реално по камерите Юмер е в ж. к. „ Зорница “, само че по телефон, който е в Станимир – е в Централна градска част. Когато организирахме беседата на 25 август, Рагевски към този момент беше в ареста. Бяха открити останките на Бахлова до гроба на бабата на Рагевски. Разговаряхме в кабинета на заместник-директора Емил Павлов.

Беседата с него е доста сложна. Той чака по 5-6 секунди, преди да отговори, обмисля какво да каже. Тогава му казахме, че към този момент знаем всичко и сме намерили останките на Бахлова. Тогава той сподели, че когато тя пристигнала в жилището на ул. „ Фотинов “ №1, нещо се скарали и я гръмнал. Каза го с физиономия на гадност. Разказа, че отишъл да купи 20 пакета сода каустик. Купил огромен бидон и поставил Теодора с главата надолу. След като я прострелял, хванал тялото й през кръста и почнал да й вика: „ Тео, Тео, какво направих “. До преди този момент постоянно я наричаше Теодора. Когато сложил тялото й в бидона, решил да го реалокира. Обадил се на Деян Дичев и с микробуса го взел. Минали около пазар „ Краснодар “, откъдето взели и. И тримата свалили тялото от жилището. Когато спрял буса пред ул. „ Сливница “, извикал инцидентни служащи да смъкват бидона и да го оставят в магазина за плод и зарзават. Месеци по-късно, когато още веднъж се върнал в този обект, видял, че тялото на Бахлова било разложено. Излял тази част, а другите остатъци поставил в торби и ги заровил до гроба на баба му на гробищния парк. Това беше новото и за нас в следствието. В една шахтите намерихме проектила на револвера и дребни костици от натрупа на Теодора. По камерите видяхме и по какъв начин Рагевски и Деян отиват до КРЗ в деня, когато Станимир е умъртвил Юмер. Тялото му е било пренесено с 3 бидона. Там обаче виждат кучета, отхвърлят се и се връщат. Впоследствие разбрахме от Деян къде тъкмо е хвърлено тялото на Юмер Мехмед ".

След разпитите на двамата служители на реда от ОДМВР и подробностите за предумишленото ликвидиране на Теодора Бахлова и помагачеството за елиминирането на Юмер, 58-годишният Станимир Рагевски пожела да направи имитация пред правосъдния състав:

Не съм провеждал никакви беседи с Кирязов и Павлов. На 25 август бях в полицията по предписание на прокуратурата. Взеха ме един еднообразен служител на реда и един граждански. Качих се, мисля че на първия етаж в дирекцията. Но с тези хора не съм приказвал. Вътре при мен в стаята имаше граждански и с него единствено общи неща си говорихме. Към оня миг към този момент имах юрист и той постоянно е участвал на всичките ми разпити “, безапелационен е Станимир Рагевски.

По сведенията на другите очевидци, Регевски е имал револвер с кафяво-червена ръкохватка и огромен заглушител. 

Разпитите не престават и на следващия ден, когато се чака готвачът от заведението в ДНА Деян Дичев да признае целия механизъм на дейностите по убийствата на Бахлова и Юмер пред очите на Станимир Рагевски. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР